​Ønsker I at få behandling i trygge og rolige omgivelser, hvor højeste faglige standard samt individualiserede behandlingsplaner er i fokus, er I velkomne til at kontakte os og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig/jer videre på vej!

Passage undersøgelse af æggelederne - HSU

HSU står for Hystero Sonografisk Undersøgelse. Dette er en undersøgelse af passageforholdene i æggelederne ved hjælp af ultralydsskanning.

På hospitalerne anvendes i stedet røntgen og undersøgelsen kaldes her HSG.

​Det er naturligvis en betingelse for at opnå graviditet ved naturmetoden samt ved inseminationsbehandling, at der er passage gennem mindst én af æggelederne.

Æggelederne kan være aflukkede som følge af en underlivsbetændelse. Ofte har kvinden ikke været opmærksom på, at der har været en underlivsbetændelse, idet der forekommer "stumme" underlivsbetændelser, d.v.s. uden samtidige smerter og temperaturforhøjelse. Dette kan f.eks. forårsages af mikroorganismen klamydia.​

​Undersøgelsen foretages i perioden efter at menstruationen er ophørt og inden forventet ægløsning, altså typisk mellem 8. og 12. cyklusdag. Inden undersøgelsen kan laves skal der være en negativ klamydia podning fra livmoderhalsen. Denne undersøgelse kan laves ved egen læge.

​Et lille plastikrør føres op gennem livmoderhalsen til livmoderhulen. Der sprøjtes herefter lokalbedøvende væske gennem plastikrøret. Man opnår herved "overtryk" i livmoderen, og væsken vil langsomt passere ud gennem æggelederne til bughulen, hvor det vil samle sig i en lille lomme bag livmoderen. Ved samtidig ultralydsskanning kan man følge væskens passage gennem æggelederne.

Hvis der ikke kan påvises passage, må man overveje udvidet undersøgelse, såkaldt laparoskopi (kikkertundersøgelse). Denne undersøgelse laves på hospitalet under narkose.​​

Lægesamtaler

Ring og book tid på

Telefon: 86 10 13 88

Firmainformation

Maigaard Fertilitetsklinik​

CVR: 30174887

Kontaktinformation

Telefon: 86 10 13 88

E-mail: mail@maigaard.dk

Adresse

Jens Baggesens Vej 88 H,

 8200 Århus N​

Åbningstider

Mandag - fredag: 07.30 - 15.30

Lørdag: ​8:00 - 14:00

Telefontider

Mandag - torsdag:

9.15 - 12.15 & 13.15 - 15.00​

Fredag:

9.15 - 12.15 & 13.15 - 14.00​

Lørdag:

9.15 - 13.30

​Vurderet 4,9 stjerner på baggrund af 36 anmeldelser på Facebook