​mail@maigaard.dk

Ønskes en krypteret mail forbindelse (se venligst nederst på hjemmesiden)​

​Ønsker I at få behandling i trygge og rolige omgivelser, hvor højeste faglige standard samt individualiserede behandlingsplaner er i fokus, er I velkomne til at kontakte os og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig/jer videre på vej!

Udhentning af sædceller fra testikel

Sædceller dannes i testiklerne i nogle trådtynde kanaler der ligger oprullet som mange små "garnnøgler", der udfylder hele testiklen. Alle disse mange kanaler ender i nogle få gangsystemer, der fører over i bitestiklen, der er en lille langstrakt gevækst, på samme tykkelse som en blyant, på bagsiden af testiklen. Bitestiklen ender i sædstrengen, der fører sæden videre til blærehalskirtlen og urinrøret.

Proceduren ved udhentning af sædceller fra testikel indledes med at huden på pungen afvaskes med desinficerende sprit. Med en tynd nål anlægges lokalbedøvelse med indstik i lysken lige over pungen. Dette er ikke mere ubehageligt end en almindelig indsprøjtning. Cirka 10 minutter senere tages prøven med en biopsinål. Dette tager blot få sekunder. Vævsprøven bringes til laboratoriet, hvor embryologen findeler vævet og søger efter sædceller. Efter prøvetagningen sidder man 15-30 minutter med en ispose på testiklen for at mindske hævelse.​

Der vil være en let ømhed i testiklen, når bedøvelsen ophører. Det anbefales, at man tager den med ro resten af dagen. Generne kan afhjælpes med alm. smertestillende tabletter (Kodimagnyl, Pamol eller lignende). Såfremt der indtræder stærke smerter, kraftig hævelse af pungen og/eller temperaturforhøjelse, skal man kontakte klinikken eller anden læge.

Indgrebet er kun forbundet med mindre gener. Hvis det ønskes, kan vi dæmpe eventuel nervøsitet med beroligende medicin (samme medicin som gives til kvinden ved æg udtagning). Såfremt der gives sådan medicin, må man ikke føre bil resten af dagen.

Det skal understreges, at langt det almindeligste er, at der blot anvendes lokalbedøvelse. Dette medfører ingen problemer i relation til bilkørsel.​

Skriv til os​ via sikker mail

​JEG ER EN NY PATIENT

Klik her

Skriv til os via sikker mail​​

JEG ER ALLEREDE PATIENT

Klik her

Firmainformation

Maigaard Fertilitetsklinik​

CVR: 30174887

Kontaktinformation

Telefon: 86 10 13 88

E-mail: mail@maigaard.dk

(ikke krypteret forbindelse)

Adresse

Jens Baggesens Vej 88 H, 8200 Århus N​

Find vej på Google Maps

Åbningstider

Mandag - fredag: 07.30 - 15.30

Lørdag: ​8:00 - 14:00

Telefontider

Mandag - torsdag:

9.15 - 12.15 & 13.15 - 15.00​

Fredag:

9.15 - 12.15 & 13.15 - 14.00​

Lørdag:

9.15 - 13.30

​Vurderet 4,9 stjerner på baggrund af 44 personers meninger på Facebook