​mail@maigaard.dk

Ønskes en krypteret mail forbindelse (se venligst nederst på hjemmesiden)​

​Ønsker I at få behandling i trygge og rolige omgivelser, hvor højeste faglige standard samt individualiserede behandlingsplaner er i fokus, er I velkomne til at kontakte os og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig/jer videre på vej!

Assisted hatching - AHA

Når det befrugtede æg efter oplægning i livmoderen har delt sig mange gange, ”revner” membranen, som omgiver selve ægget. Det får således mulighed for at sætte sig fast i livmoderslimhinden og etablere en graviditet. Denne klækning (hatching) af ægget kan være vanskeliggjort af en for sej eller tyk membran. Noget tyder på, at dette specielt kan være tilfældet hos kvinder over 38 – 40 år.

​​

For at imødekomme problemer med selve klækningen, kan der tilbydes Assisted Hatching, også kaldet AHA. Dette gøres ved at ”ætse” et hul i det befrugtede ægs membran, umiddelbart før ægget oplægges i livmoderen. Selve ”ætsningen” foregår ved hjælp af en biologisk naturlig syre.

Vi udfører ofte AHA på æg fra kvinder, som er ældre end 38-40 år, eller hvis vi skønner, at membranen om ægget virker tyk og kompakt. Desuden vil vi ofte anbefale AHA til patienter, som har gennemgået flere behandlinger uden positivt resultat.​

Det skal understreges, at effekten af AHA bliver diskuteret. Det er dog vores klare opfattelse, at vi hos udvalgte patienter kan forbedre graviditetschancen betydeligt ved at udføre AHA.

Et større forskningsprojekt* har vist, at patienter der har gennemgået mere end to reagensglas behandlinger med tilbagelægning af æg uden at opnå graviditet, vil have en gavnlig effekt af, at der foretages AHA ved en ny behandling.

Det er vigtigt at påpege, at selve AHA indgrebet ingen negativ effekt har for etablering af en graviditet.

*: Martins,W.P. el al.: Assisted hatching of human embryos: a systematic review and metaanalysis of randomized controlled trials. Human Reproduction Update, 17(4),438-453,2011.​

Skriv til os​ via sikker mail

​JEG ER EN NY PATIENT

Klik her

Skriv til os via sikker mail​​

JEG ER ALLEREDE PATIENT

Klik her

Firmainformation

Maigaard Fertilitetsklinik​

CVR: 30174887

Kontaktinformation

Telefon: 86 10 13 88

E-mail: mail@maigaard.dk

(ikke krypteret forbindelse)

Adresse

Jens Baggesens Vej 88 H, 8200 Århus N​

Find vej på Google Maps

Åbningstider

Mandag - fredag: 07.30 - 15.30

Lørdag: ​8:00 - 14:00

Telefontider

Mandag - torsdag:

9.15 - 12.15 & 13.15 - 15.00​

Fredag:

9.15 - 12.15 & 13.15 - 14.00​

Lørdag:

9.15 - 13.30

​Vurderet 4,9 stjerner på baggrund af 44 personers meninger på Facebook